Ruimte voor innovatie
Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3
Terug

Mobiliteitsnieuws: Heraanleg Zelebaan Lokeren

 

Op- en afrit E17 richting Antwerpen 2 maanden dicht


Op 3 april starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Lokeren met de herinrichting van de Zelebaan (N47) aan het op- en afrittencomplex Lokeren. De op- en afritten van de E17 gaan in de loop van de werken dicht. Eerst gaat de op- en afrit richting Antwerpen aan de kant van Zele tijdelijk dicht van 18 april tot midden juni 2017. Verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid naar het complex van Beervelde. De werken duren tot november 2017.

De Zelebaan krijgt heringerichte kruispunten, nieuwe fietspaden en een fietstunnel. Er komt ook een nieuwe toegangsweg naar de industriezones E17/2 en E17/3. Hiervoor moet een oprit naar de E17 richting Gent verdwijnen. De nieuwe toegangsweg zal het zwaar verkeer weghouden uit de woonstraat Oosteindestraat.  Langs de weg komt een nieuwe carpoolparking. 

Sinds half november 2016 zijn nutswerken aan de gang. Nu deze werken zo goed als afgerond zijn, kan AWV starten met de heraanleg van de N47. De aannemer start op 3 april met het maken van doorsteken door de middenberm van de N47. Dat is nodig om tijdens de werken het verkeer naar de andere rijrichting te loodsen. Zo blijft verkeer op de N47 steeds mogelijk in beide richtingen.

Op- en afrit kant Zele afgesloten vanaf 18 april

De aannemer start de heraanleg aan de noordkant van de N47 (rijrichting Lokeren). Wie uit een zijstraat komt zal enkel rechts de N47 kunnen oprijden. Keren op de N47 kan via twee tijdelijke keerpunten aan de Vierschaarstraat en aan de Lokerenbaan. Tijdens deze fase gaan de op- en afrit van de E17 richting Antwerpen dicht aan de kant van Zele. Afrijden kan via de afrit Zele en daarna kan men keren aan de tijdelijke rotonde aan de Lokerenbaan. Oprijden kan enkel richting Gent. Aan het op- en afrittencomplex van Beervelde kan men keren. Deze fase zal ongeveer twee maanden duren. 

 


 

Inhoud van het nieuwsbericht

 

Bericht geplaatst op 28/03/2017