Ruimte voor innovatie
Afbeelding 1 Afbeelding 2 Afbeelding 3

Volgende bedrijven zijn momenteel gevestigd in het ICL:

PipeXperts by Engiplast Bvba (K 0.1)

Sinds haar ontstaan groeide Engiplast bvba uit tot een gerenommeerd studiebureau voor engineering en consultancy.

Zij zijn specialist in het ontwerpen, berekenen, visualiseren en controleren van proces-installaties en constructies.

De klanten van Engiplast situeren zich binnen de voedingsindustrie, chemie, farmaceutica, apparatenbouw en tankterminals en bevinden zich hoofdzakelijk in België en Nederland met uitlopers naar de omringende buurlanden.

PipeXperts is de nieuwe merknaam van de firma Engiplast bvba sinds begin 2017. Deze nieuwe naam is de samenvoeging van de woorden Pipe en Experts.

www.pipexperts.be

 

 

Global Smile (K 0.3 - K 0.5)

Global Smile is een hoogkwalitatief dentaaltechnisch labo.

www.globalsmile.be
 

 

Security Tools (K1.9) - (M0.3)

SECURITY TOOLS bvba is de productspecialist betreffende bouwkundige en electro-mechanische beveiliging. Hierbij denken we niet alleen aan kluizen, brandkasten, kluizenkamers, inbouwkluizen, vloerkluizen, afstortkluizen, kassakluizen, sleutelkasten en producten voor wapenberging zoals wapenkasten of wapenkluizen, maar beschikken we over een volledig gamma inbraakwerend bouwbeslag zoals gecertifiieerde veiligheidscilinders, inbraakwerend veiligheidsbeslag, producten voor toegangscontrole, elektrische sloten zoals motorsloten, elektronische cilinders, etc.

Als hoofdverdeler van doorgeefsystem zoals doorgeeflades, gevellades, kogelwerende loketten  voor banken, politiediensten, ambassades, juweliers, wisselkantoren, etc. kunnen we onze klanten naast specifieke maatwerkoplossingen, ook een grote voorraad stock-producten aanbieden vanuit onze magazijnen.

www.security-tools.be
 

 

ProCenTis (M 0.4)

ProCenTis is exclusief verdeler van Robur; direct gestookte gasluchtverhitters voor bedrijfshallen, distributiegebouwen en school-/sportfaciliteiten. De toestellen bestaan in condenserende en niet-condenserende versie. Vermogens van 19-100kW/toestel.
Typische eigenschappen: lichtgewicht constructie waardoor eenvoudige ophanging beschikbaar is op gebouwkolommen; RVS-premixbrander; Alu-conische warmtewisselaar waardoor geen stratificatieverschijnselen; modulerend gedrag, zowel inzake temperatuur als inzake luchtdebiet. ProCenTis biedt daarnaast ook maatoplossingen voor HVAC in KMO- en residentiële toepassingen: warmtepompen, CV-ketels, ventilatie met warmteterugwinning (systeem D) of systeem C+. Ook doe-het-zelf pakketten.

www.procentis.com 

 

 

Andress Consulting 

Andress Consulting is de specialist op gebied van recrutering. Als uw partner staan ze in voor de juiste persoon op de juiste plaats én de juiste job voor iedere sollicitant. Hiervoor zet Andress in op de optimale rekrutering en selectie van technische, commerciële en leidinggevende profielen voor KMO’s'.

Andress Consulting heeft geen kantoor in ICL, maar maakt gebruik van de vergaderzaal en receptiefaciliteiten voor het afnemen van gesprekken.

www.andress.be

 

 

Euramec (M 0.5)

Euramec ontwikkelt en produceert simulatoren die gebruikt worden voor de opleiding van piloten en vliegtuigbemanningen.

Ieder product is maatwerk en Euramec werkt nagenoeg in alle sectoren van de luchtvaart:
-certificeerbare vluchtsimulatoren voor vliegtuigen gebruikt in de basisopleiding van beroeps- en privé-piloten;
-certificeerbare vluchtsimulatoren voor kleine tot middelgrote passagiersvliegtuigen;
-certificeerbare vluchtsimulatoren voor helicopters, zowel voor beroeps- als privé-piloten;
-vluchtsimulatoren voor militaire vliegtuigen en helicopters, met daarbij ook speciale toepassingen;
-simulatoren voor het gebruik van elektro-optische/infra-rood sensoren, simulatie van radar en andere specifieke apparatuur;
-simulatie voor drones van het type “MALE” (Medium Altitude / Long Endurance);
-gecombineerde missie systemen met geïntegreerde simulatie van het vliegtuig/helicopter en andere systemen.

Euramec is het enige Belgische bedrijf dat actief is in deze selecte wereld. Het bedrijf is internationaal actief en heeft kantoren in Azië, de USA en Portugal en er wordt eveneens gewerkt aan een permanente aanwezigheid in het Midden-Oosten, Afrika en India.”

www.euramec.com

 

 

Footlogix (K 1.4)

Footlogix® werd in 2007 opgericht door Dr. Katharin von Gavel en is de eerste en enige Pediceutical®-voetverzorgingslijn ter wereld die oplossingen biedt aan de veranderende behoeften van professionele voetverzorgers en hun klanten.

Footlogix® wil mensen bewust maken over het belang van gezonde voeten binnen onze huidige levensstijl en wil de pedicure industrie naar een hoger niveau tillen via hun innovatieve producten met doeltreffende resultaten. De producten verlenen de beste kwaliteitsvolle service en worden zo reeds toevertrouwd aan miljoenen voeten in meer dan 70 landen!

Vanuit Lokeren wordt de distributie geregeld naar alle landen van de Europese Unie. Het hoofdkantoor van Footlogix® is gevestigd in Toronto, Canada.

www.footlogix.com